Waarom zou ik in bitcoin investeren?
Waarom zou ik in bitcoin investeren?

Waarom zou ik in bitcoin investeren?

Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. Waarom zou je überhaupt investeren? Heb je geld over, dat je eventueel ook kunt missen? Zie je het zitten om geld te verdienen, vanachter je laptop? Wil je passief inkomen creëren? Kun je het hoofd koel houden? Als je hier veel ja’s antwoord, lees dan verder. Met alleen maar nee’s, ben je hier niet op de goede plek. Misschien kan Tony je inspireren.

Waarschuwing vooraf

De cryptovaluta markt, waar de bitcoin bij hoort, kan ontzettend hard stijgen. In korte tijd kun je dan veel winst maken. Maar, waar grote stijgingen zijn, kun je ook flinke dalingen verwachten. Daarom heb ik hier 2 belangrijke tips voor je:

  1. Investeer niet meer geld dan je ook écht kunt missen.
  2. Begin met een klein bedrag (bijvoorbeeld € 10,-) en ga daar mee spelen.

Waar te beginnen

Er zijn meerdere routes om te beginnen. Je kunt starten door je eerst goed in te lezen, of bijvoorbeeld dit gratis webinar te volgen. Dan leer meer over hoe de cryptomarkt in elkaar steek, en wat een blockchain nu bijvoorbeeld is. Als je liever gewoon direct van start wil gaan, maak dan een gratis account aan bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse Crypto exchange site, die heel overzichtelijk je de meest gangbare cryptovaluta aanbiedt. Via deze link krijg je de eerste week € 1.000,- aan handelskosten cadeau!

Wat valt er te verdienen?

Ter illustratie heb ik hier een grafiek toegevoegd van de bitcoin. De huidige waarde (op 15 januari 2021) is € 31.794,50.

Stel dat ik nu op 15 oktober 2020 voor € 100,- aan bitcoins had gekocht. De waarde was toen € 9.738,50. Vandaag, 3 maanden later, verkoop ik ze weer voor de koers van € 31.794,50. Dat betekent dat ik € 326,48 krijg.

Mijn honderd euro is in drie maanden tijd meer dan verdriedubbeld!

Is het dan slim om nu direct de bitcoin te kopen? Nee, ik zou even wachten tot deze piek is geweest en we weer in een nieuw dal zitten. Succes ermee!