Succes in het leven
Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Welke stap ga jij zetten?

Persoonlijke ontwikkeling houdt voor iedereen iets anders in. De één is bang voor verandering, een ander mist zelfvertrouwen, en weer iemand anders heeft financieel veel succes maar kan er nog niet van genieten. Wat jouw volgende stap is in persoonlijke ontwikkeling, kan alleen jij bepalen.

“If you want to fly, you have to give up the things that weigh you down”.

Ik zou hier een hele lijst met inspirerende quotes over persoonlijke ontwikkeling kunnen schrijven, maar dat ga ik niet doen. Je kunt ze zelf googlen. Maar de gemene deler in al deze quotes is wel, dat wanneer je succesvol wilt zijn, je zult moeten veranderen. Als je nu niet tevreden bent met waar je staat, is er verandering nodig om nieuwe en andere dingen te bereiken. Want door de dingen te doen die je al deed, zul je krijgen wat je al krijg.

groei

Mijn vraag aan jou is, waar zit jouw blokkade? De grootste blokkade? Wat is het je waard om daar vanaf te komen? Wil je tijd investeren in jezelf? Geld? Wat zijn je mogelijkheden wanneer je die blokkade overwonnen hebt? Neem de tijd om dit voor je te zien. Droom ervan. Voel welke gevoelens het in je oproept wanneer jij vrij bent om te doen wat je écht wilt doen.

Ik heb voor jou wat links verzameld om te werken aan persoonlijke groei. Soms kost het je alleen tijd, soms ook wat geld (niet vergelijkbaar met wat je bij een coach of psycholoog kwijt bent), maar het kost je altijd inzet. Gun je dat jezelf? Zie jij jezelf graag in je kracht staan? Kijk dan waar voor jou de mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen liggen.