Passief inkomen
Passief inkomen

Passief inkomen

Hoe lekker zou het zijn als je inkomen zich vanzelf verdiend? Dat jouw inspanning als een hefboom werkt, in plaats van uurtje factuurtje? Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat dacht ik ook. Maar het kan écht. En je hoeft (in de meeste gevallen) niet een dik startkapitaal mee te nemen. Wat wel? Dat lees je hieronder.

Welke eigenschappen heb je nodig?

Om passief inkomen te kunnen generen heb je als eerste doorzettingsvermogen nodig. In de meeste gevallen heb je niet binnen een maand een inkomen van een paar € 1000,-. Maar als je het goed doet, kan dit na een aantal maanden wel het geval zijn. Laat je dus niet direct uit het veld slaan, maar ga ervoor. Daarnaast is een pioniersgeest handig. Kies niet de breedgebaande wegen, maar zoek nieuwe onderwerpen waarop jij wat te vertellen hebt. Zoek naar de diamantjes waarop jij kan verdienen. Verder is een bepaalde mate van zelfsturing nodig. Kan jij jezelf aan het werk zetten en motiveren? Wanneer als eenmaal loopt, en je reist bijvoorbeeld de wereld rond, dan is het zinvol als je jezelf er ook toe kan zetten om bijvoorbeeld een dagdeel per week onderhoud te doen.

Op welke manieren kan je passief inkomen genereren?

Soorten passief inkomenStartkapitaal nodigBenodigde kennis
Affiliate marketingNietMarketing, websites bouwen
Online cursus ontwikkelenJaMarketing, websites bouwen
Handelen in crypto valuta (bitcoin)Ja (minimaal)Cryptomarkt
Handelen in normale aandelenJaAandelenmarkt
Investeren in vastgoedJaVastgoed
Een boek of e-book schrijvenNeeSpecifiek onderwerp
P2p lenenJa (minimaal)Inschatting risico
Dropship shopNeeMarketing, specifiek product
Foto’s verkopenNeeFotografie

Affiliate marketing

Een populaire manier om extra inkomen te genereren is affiliate marketing. Dit werkt het beste als je al een website of blog hebt, maar je kan er ook één bouwen voor dat doel. Bij affiliate marketing raad je producten, cursussen, e-books aan en verdien je commissie wanneer iemand daadwerkelijk tot aankoop overgaat. Via een platform zoals PayPro vind je een aantal aanbieders van producten, cursussen. Als er iets tussenzit wat past bij jouw website, kun je de link op je site plaatsen en zo ‘wachten’ tot het inkomen begint binnen te komen.

Je kunt alles zelf uitzoeken als je net als ik een autodidact bent. Maar, er zijn tegenwoordig ook goede cursussen die je snel op weg helpen voor een kleine investering van € 47,-. Deze cursus laat zien hoe je met 1-2 uur per week uiteindelijk 10k per maand kan verdienen.

Online cursus ontwikkelen

Heb jij goede kennis over een bepaald onderwerp? En denk je dat je daar andere mensen mee kunt helpen? Heb je tijd om te investeren in het ontwikkelen van de cursus? Dan is dit jouw ding. Er zijn verschillende platformen te vinden waarop je een eigen cursus kunt maken. Van betaald, tot een maandelijks bedrag, tot gratis. Een gratis optie is Soofos. Veel succes.

Handelen in crypto valuta

Bitcoins

Zo nu en dan komt de bitcoin weer in het nieuws. De ene keer heeft de koers een nieuw hoogtepunt bereikt, een andere keer is de koers in 1 klap gehalveerd. Door te handelen in crypto valuta kan je in korte tijd je investering flink verhogen. Zo schreef ik al eerder dit artikel over hoe je, als je op het juiste moment inzet bij de bitcoin, in drie maanden tijd je investering kunt verdriedubbelen. Maar, het risico hierbij is een tekort aan kennis of te sterk door emotie geregeerd worden. Wil je eerst meer weten over hoe dit werkt? Dan is dit gratis webinar een absolute aanrader. Wil je direct starten? Dan is Bitvavo een fijn, Nederlands platform waarop je met kleine bedragen (bijvoorbeeld € 10,-) al kunt starten.

Handelen in normale aandelen

Een al wat ouder concept is het handelen in ‘normale’ aandelen. Het rendement is niet zo grillig als op de crypto valuta markt, en kan over de lange termijn mooie resultaten opleveren. Een redelijk startkapitaal is wel nodig om er ook daadwerkelijk passief inkomen uit te halen. Wil je hier serieus mee aan de slag, maar mis je nog wat hands-on kennis? Dan is deze gratis training een mooie plek om te starten.

Investeren in vastgoed

Een maandelijks vast rendement kun je krijgen door middel van huuropbrengsten. Investeren in vastgoed is dan ook een fijne en stabiele manier om passief inkomen te creëren. Dit is absoluut een goede optie als je op de lange termijn verzekerd wilt zijn van extra inkomen. In veel gevallen heb je wel startkapitaal nodig, maar ook daar is meer mogelijk dan je denkt. Als dit bij jou past, dan raad ik je aan om deze cursus van de Vastgoed Academy te volgen.

Een boek of e-book schrijven

Voor het schrijven van een boek (of e-book) heb je vooral tijd en inspiratie nodig. Heb je specifieke kennis wat je wilt delen? Of schrijf je graag fictie? Is het tijd voor jouw autobiografie? In alle gevallen kost het schrijven vooral tijd. Wanneer je boek eenmaal gepubliceerd is, ga je hiermee verdienen. De inkomsten komen pas op gang nadat het boek gepubliceerd of uitgegeven is. Als je nog wat ondersteuning kunt gebruiken bij het schrijfproces, dan is het boek ZIN een echte aanrader.

P2p lenen

In Amerika is deze trend al veel gebruikelijker dan in Nederland, maar ook hier zijn mogelijkheden. P2p staat voor peer-2-peer. In principe betekent het dat je rechtstreeks geld leent aan particulieren of bedrijven. Een veel gebruikte vorm hiervan is Crowdfunding. Dit is zeker niet zonder risico, en je hebt een startkapitaal nodig (maar € 100,- is vaak al genoeg). Nu sparen bij de bank niets meer oplevert, kan dit een mooi alternatief zijn om toch rendement uit je spaargeld te halen. Dit kan bijvoorbeeld bij het platform Mintos.

Dropship shop

Een goede manier om redelijk eenvoudig een passief inkomen te creëren is via een dropship shop. Je maakt zelf een webshop waarbij je producten aanbied. Deze hoef je niet op voorraad te hebben. De hele praktische afhandeling van de orders wordt door de dropshipment partij geregeld. Dus, vind je het leuk om een webshop te bouwen en heb je een goed idee voor welke producten je wilt gaan verkopen? Dan is dit misschien wat voor jou!

Foto’s verkopen

Maak je graag foto’s of ben je al fotograaf? Dan kan je daar extra inkomsten mee generen door je foto’s aan te bieden als stockfoto’s. Ook hier geld, wanneer de foto eenmaal is gemaakt kun je eraan verdienen zonder dat je daar nog extra moeite voor hoeft te doen. Bekende platformen waarop je foto’s kunt aanbieden zijn Istockphoto.com en Shutterstock.com.